Qüestions d’estat: compte enrere

Inici: 12/03/2016 10:00

Final: 13/03/2016 14:00

Lloc: Museu de Badalona. Plaça Assemblea de Catalunya, 1

Error: please reset date

El cap de setmana del 12 i 13 de març se celebrarà la 3a edició del Congrés “Qüestions d’Estat. L’Àrea Metropolitana en el procés Constituent”, que comptarà amb la intervenció de diferents experts i personalitats.

En l’edició anterior es va analitzar quines eines fan falta per arribar a l’estat propi i com s’ha de fer el full de ruta perquè l’estat sigui reconegut internacionalment. Enguany tindrem una mirada més metropolitana.

Enric Juliana, director adjunt del diari La Vanguardia, obrirà el Congrés Qüestions d’Estat amb la conferència: “Catalunya i la restitució del greuge històric amb l’Eix Besòs”. Seguidament se celebrarà la primera Taula del Congrés que abordarà “La participació de la ciutadania en el procés constituent” amb els tres membres de la mesa de la Comissió d’estudi al Parlament sobre el Procés Constituent: Lluís Llach (president, Junts pel Sí), Gabriela Serra (vicepresidenta, CUP) i Albano Dante Fachin (secretari, Catalunya Sí Que Es Pot), moderats per Esther Vera, directora del diari ARA.

La primera jornada del Congrés qüestions d’Estat clourà amb la Taula “Ampliar la majoria social a favor de la independència a l’àrea metropolitana”, amb el periodista Antonio Baños, que va ser cap de llista de la CUP en les darreres eleccions al Parlament; Lluís Cabrera, impulsor dels Altres Andalusos; i la periodista Montse Santolino. La moderadora serà Odei Etxearte, periodista del diari EL PUNT AVUI

El Congrés seguirà diumenge 13 amb el diàleg entre les alcaldesses Dolors Sabater (Badalona, Guanyem Badalona) i Núria Parlon (Santa Coloma de Gramenet, PSC) i el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello (Barcelona En Comú), sobre “El paper de les ciutats metropolitanes en la Catalunya del futur”, moderats per Jordi Ballesteros, president d’Òmnium Cultural al Barcelonès Nord. La tercera edició del Congrés Qüestions d’Estat serà clausurat per Jordi Cuixart, president nacional d’Òmnium Cultural.

 
Esperem la seva participació, cal inscriure’s al següent formulari: formulari

Més informació a: https://www.omnium.cat/activitats/3a-edicio-del-congres-questions-destat

Propers esdeveniments

Veure històric